Creatieve verlichting die emotie oproept

Ontwerp en realisatie van projecten waarbij een (lichtdoorlatend) oppervlak wordt geaccentueerd.

Licht en oppervlakken zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. Sterker nog, ze bepalen elkaar; geen van beide is zichtbaar voor het menselijk oog totdat de twee samenkomen.

Interactie tussen licht en oppervlak wekt een bepaalde emotie op. De schittering van glas, de glitter van goud, een diepe gloed in een donkere steen of de warme absorptie in hout wekken ieder een andere emotie op.

Het is de visie van Cintera light & surface om spannende ontwerpen te creëren die, niet alleen uniek en exclusief zijn, maar ook een extra emotie oproepen. Het van achter verlichten van (licht doorlatende) oppervlakken staat hierbij centraal.

De combinatiemogelijkheden tussen lichttoepassingen en oppervlakken zijn eindeloos. Het op de juiste manier combineren van deze twee zorgt voor een openbaring van de innerlijke kwaliteiten van een oppervlak als gevolg van het licht dat erdoorheen gaat.

Flexible LED panel

Licht

Sinds de introductie van de gloeilamp eind 18e eeuw heeft de techniek op gebied van verlichting niet stil gestaan. Met name de LED’s zijn in de afgelopen decennia in sneltreinvaart doorontwikkeld. Er zijn ontelbare varianten op gebied van afmetingen en technische eigenschappen.

De kleine afmeting, hoge lichtopbrengst, kleurmogelijkheden en lage warmte afgifte maken de LED een optimale lichtbron voor lichtkunst.

Solid surface

Oppervlak

De diversiteit in beschikbare materialen en de afwerkingsmogelijkheden van het oppervlak zijn minstens net zo groot als bij LED’s. Van natuurlijke materialen zoals hout en steen tot gefabriceerde materialen zoals keramiek en solid surfaces. 

De keuze van het oppervlak bepaalt de interactie met het licht, hetgeen resulteert in de emotie. Van over de hele wereld is een pakket aan materialen verzameld.